Ezüst-hegy Sportegyesület


Székhelye: 9985 Felsőszölnök, Hármashatár út 2.
Elnök: Andrejek Szabolcs, Tel.: 06-30/307-0728
Elnökhelyettes: Bajzek Balázs

A 2006-ban alapított „Ezüst-hegy” Sportegyesület elsődleges célja a község sportéletének karbantartása. Sportprogramjai között szerepel a »Falurészek közötti kispályás labdarúgó-bajnokság«, valamint a téli időszakban megrendezésre kerülő »Felsőszölnök bajnoka« (ping pong, magyar kártya, csocsó, darts sportágakban) elnevezésű rendezvény.

Az egyesület jelenleg 46 tagot számlál, a tagok nagy része a község fiataljaiból tevődik össze. Ezen fiatalokból verbuválódott az a futball csapat, mely elindul a Szentgotthárdon megrendezésre kerülő „Alpokalja Kispályás Labdarúgó Tornán”.

A sportélet mellett az egyesület fontos tevékenységei közé tartozik a turisztikai kínálat bővítése céllal minden évben megrendezésre kerülő „Nagyszombati tűz és durrogtatás”, mely rendezvény nagy számban vonzza a településre érkező turistákat és a szomszédos községek lakóit is. A rendezvény a község jelentősebb rendezvényeinek sorát bővíti.

Az egyesület tagjai minden évben december 6-án Mikulás és krampusz jelmezbe bújva meglátogatják a falu gyermekeit (14 éves korig) és ajándékcsomagot osztanak. Ennek a gesztusnak minden évben nagyon nagy sikere van.

Az „Ezüst-hegy” Sportegyesület jó kapcsolatot ápol a község többi egyesületével, melyek közül ki kell emelni a helyi Szlovén Kisebbségi Önkormányzatot és az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, akik nem csak emberileg és szakmailag, de anyagilag is hozzájárulnak az egyesület rendezvényeinek sikeres lebonyolításához. Az egyesület emellett tagdíjakból és pályázati forrásokból működik és finanszírozza programjait. Ezen anyagi források mellett önkéntes felajánlások is érkeznek (magánszemélyek, cégek) az egyesület számára, melyek hozzájárulnak a rendezvények még eredményesebb kivitelezéséhez.
Főoldal